Select Page

Work

Zeespiegels vrij werk

Zeespiegels heeft een eigen website: https://zeespiegels.online/

Het klimaat verandert, de bodem daalt en de zeespiegel stijgt. Wat betekent dat voor ons? Op korte en lange termijn?
Zeespiegels onderzoekt dit en begon in Rotterdam maar gaat ook de buitengebieden in. We spreken deskundigen, beroepsmatig betrokkenen en mensen op straat.
Zij spiegelen ons waar wij op dit moment staan in dat proces.
Het is een langlopend project!

Bright at Night vrij werk

Een unieke kennismaking met de kleine maar levendige Tibetaanse gemeenschap in Amsterdam via Rinchen, die als 4 jarige uit Tibet vluchtte, en op haar 11e naar Nederland kwam.

Dit is een TRAILER. De complete film duurt 54 minuten. Link voor de hele film:https://vimeo.com/dlightfilms/brightatnight

Wolkenfilm opdracht

Een speciale film, voor een speciale doelgroep. In 50 minuten van zonsopgang naar zonsondergang trekt een geluidloze wolkenhemel voorbij. Hij is aangekocht voor vertoning in snoezelkamers.

Wat weer een mooi project was dit!

Dalai Lama  opdracht

Deze eervolle opdrachtfilm is gemaakt voor de Stichting Bezoek Dalai Lama Nederland. Hij geeft een unieke inkijk in het 4 daagse bezoek van de Dalai Lama aan Nederland in 2018.

Bovendien mocht D-Light Films evenals in 2014 een montage maken voor het grote publiek in de Ahoy.

Wind Zon en Land opdracht

TRAILER. Hoe duurzame energiewinning in te passen in het Nederlandse landschap? Film gemaakt voor Dorp Stad en Land om in gesprek te gaan met lokale overheden over de energietransitie.

Jan Voorwinden vrij werk

Ontroerende dans en pittige ideeën van de 93 jarige inspirerende Jan Voorwinden. Een coming of age in retrospectief.

MooiKUST opdracht

TRAILER. De hele Nederlandse Noordzeekust is voor dit project fietsend bezocht. Op 32 locaties is afgestapt en zijn professionals geïnterviewd over hun visie op de kwaliteit, hoe die onder druk staat en de toekomst van die plek.

Brouwersdam opdracht

Eén van de 32 locaties waar we afstapten was bij deze ondernemers van een kitesurfschool aan de Brouwersdam. Om alle 32 video’s te zien en meer informatie over dit project ga dan naar www.mooikust.nl/video/

Waterleidingduinen opdracht

Betonschaderherstellers komen vaak onder de grond maar nu eens in een beschermd waterwin/natuurgebied. Heuker Beheer heeft 5 films laten maken waarin zij laten zien welke werkzaamheden zij doen.

Dalai Lama opdracht

Een droomopdracht. Zeker als je, zoals ik, ooit Tibet bezocht hebt. De 11.000 bezoekers in de Ahoy kwamen natuurlijk voor de Dalai Lama. Maar er was op het grote scherm die dag veel te zien dat ik gemonteerd had. Na afloop heb ik een lange reportage gemaakt van de beelden van Marlies Bosch die de Dalai Lama 4 dagen gevolgd heeft.

Marion Daniëls vrij werk

Kunstenares Marion Daniëls combineert beeldende kunst met draagbare en niet draagbare kledingstukken. Mensen reageren verrukt op de unieke kleding.

Serie LoodsWezen vrij werk

Serie van 4 films over het werk van de Rotterdamse registerloods Stephan Grol. In deel 1 regisseert hij op een winderige winterdag de verplaatsing van een containerschip van de Alexander haven naar de Amazone haven.